Sevilla wint Europa League voor de derde keer op rij

Sevilla heeft woensdag historie geschreven door voor de derde keer op rij de Europa League te veroveren. De ploeg kwam terug van een achterstand en won met 1-3 van Liverpool.

Na een loodzware knock-outfase stonden Liverpool en Sevilla woensdagavond tegenover elkaar in de finale van de Europa League. De ploeg van Unai Emery veroverde zowel in 2014 als in 2015 de Europese beker en kon geschiedenis schrijven door Liverpool te verslaan en voor de derde keer op rij de trofee de lucht in te tillen.

The Reds waren echter niet van plan om daar aan mee te werken en gooiden vanaf de eerste minuut alles in de strijd. Beide ploegen kregen weinig tijd en ruimte om de bal rustig rond te spelen en daar had met name Sevilla veel moeite mee. Liverpool greep het initiatief en kreeg de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Daniel Sturridge kreeg na iets meer dan tien minuten spelen een goede kans om de score te openen, maar de aanvaller zag zijn inzet door Daniel Carriço van de lijn worden gehaald. Liverpool bleef aanzetten en ging op zoek naar de openingstreffer.

De 1-1 van Sevilla (Pro Shots / Witters)

Die treffer kwam er tien minuten voor rust, toen Sturridge op schitterende wijze Sevilla-doelman David Soria wist te verschalken. De Engelsman kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld door Philippe Coutinho en mikte de bal met de buitenkant van zijn voet prachtig in de verre hoek.

Na de openingstreffer raakte Sevilla volledig de weg kwijt en volgde er een vlaag van kansen voor Liverpool, maar de ploeg van Jürgen Klopp slaagde er niet in de score voor rust uit te breiden. Hierdoor bleef Sevilla in leven en was er nog genoeg hoop voor de tweede helft.

Direct teruggekeerd uit de kleedkamer maakte de nummer zeven van de Primera Division de achterstand ongedaan en kwam na zeventien seconden in de tweede helft op gelijke hoogte. Na een goede actie van Mariano, kon Kevin Gameiro de voorzet van de rechtsback gemakkelijk van dichtbij binnen tikken.

Hierdoor keerde de spanning volledig terug en kreeg Sevilla weer vertrouwen in een goede afloop. De ploeg was geen schim van wat het de eerste helft liet zien en ging op zoek naar de voorsprong. Met succes, want na iets meer dan een uur spelen schoot Coke na een mooie aanval de 1-2 op het scorebord.

Zo kantelde de ploeg de wedstrijd en zorgde het ervoor dat Liverpool aan de bak moest om terug te komen van een achterstand. Hier slaagde het elftal niet meer in toen Coke twintig minuten voor tijd zijn tweede van de wedstrijd scoorde, nadat hij met geluk de bal via een Liverpool-speler voor zijn voeten kreeg in het strafschopgebied. Een slotoffensief van Liverpool bleef vervolgens uit, waardoor Sevilla zich voor de derde keer op rij als winnaar van de Europa League kroonde.

De Sevilla-spelers vieren feest (Pro Shots / Witters)