Rutten over FC Twente: "KNVB heeft gegoocheld"

De Nederlandse voetbalwereld staat op zijn kop. FC Twente degradeert volgend seizoen naar de Jupiler League. Hierdoor leven de ploegen, die nu nog strijden om promotie/degradatie, in grote onzekerheid. Fred Rutten, clubicoon van FC Twente, reageerde tegenover Voetbal International verontwaardigd.

"Dit doet enorm veel pijn", aldus Rutten, die in het verleden speler en trainer van FC Twente was. "FC Twente is, als je kijkt naar de historie, toch de nummer vier van Nederland. Ik kijk sec naar het sportieve aspect en dan zie ik dat Twente erg hard gestraft is. En dan komt ook dit er nog bovenop."

Rutten snapt niet dat de Nederlandse voetbalbond (KNVB) tot deze straf heeft kunnen komen en noemt het onbegrijpelijk. "De KNVB heeft gegoocheld, wat balletjes in de lucht gegooid en toen zijn ze tot deze oplossing gekomen. Mijn eerste reactie is primair dat ik het niet begrijp, maar misschien besef ik morgen pas echt dat de club de licentie ook kwijt had kunnen raken."

Het 'nieuwe' FC Twente zal dus op basis van de ingezette weg in de Jupiler League moeten spelen. "Door die bril bekijken wij het hier in het oosten nog niet", aldus Rutten. "Dit doet op dit moment vooral heel veel pijn. Maar ik ben een positief mens en denk ik dat het volk achter de club zal blijven staan. We moeten toch verder."