FC Twente krijgt tweede kans in Jupiler League

De licentiecommissie van de KNVB heeft bekend gemaakt dat ze voorstellen FC Twente een tweede kans te geven in de Jupiler League. De club zou zo wel de licentie voor betaald voetbal kunnen behouden.

De commissie laat via een verklaring weten dat intrekking van de licentie gerechtvaardigd zou zijn. Echter gezien de inspanningen van de club in de afgelopen maanden om schoon schip te maken wil de commissie de club een tweede kans bieden door 'slechts' een terugzetting naar de Jupiler League.

Het woord is nu aan de Centrale Spelersraad die een niet-bindend advies kan geven over de uitspraak van de licentiecommisie. Vervolgens kan FC Twente nog in beroep tegen de uitspraak van de commissie.

Eerder vandaag kwamen de geruchten rond de straf al snel op gang:

De KNVB zal rond 17.00 uur nieuws naar buiten brengen over de licentie van FC Twente. Volgens NPO Radio 1-journalist Joost Bakker zal de voetbalbond bekendmaken dat de Tukkers zullen degaderen en daardoor volgend seizoen uit zullen komen in de Jupiler League. Wat dat voor consequenties zal hebben voor de ploegen die op dit moment spelen om promotie/degradatie, is niet bekend.

De persvoorlichter van de KNVB, Hans van Kastel, wilde nog niet op het nieuws ingaan, maar liet wel weten dat de KNVB om 17.00 uur met nieuws naar buiten zal komen wat te maken heeft met FC Twente. "We gaan nu niet in op het nieuws dat nu rondgaat", aldus Van Kastel. De ploeg uit Enschede liet zelf weten eerst nog contact te hebben met de KNVB en dat daarna pas meer duidelijkheid zal komen.

FC Twente maakte een zeer turbulent seizoen door. De nodige lijken kwamen gedurende het seizoen uit de kast, wat een paar keer puntenaftrek tot gevolg had. In sportief opzicht knokte de ploeg zich erdoorheen, getuige de dertiende plaats waar de Tukkers uiteindelijk eindigden.

Update 16:12 uur

Tubantia meldt inmiddels dat FC Twente volledig is overrompeld door de voorgenomen beslissing van de KNVB dat de club wordt teruggezet naar de Jupiler League. FC Twente is van menig dat volgens de reglementen deze terugzetting niet mogelijk is. Er zouden inmiddels meerdere advocaten zijn ingezet om de reglementen door te spitten of deze straf mogelijk is.

'FC Twente degradeert naar Jupiler League' (Pro Shots / Peter Lous)
'FC Twente degradeert naar Jupiler League' (Pro Shots / Peter Lous)