Een eerste blik op Netflix' Stranger Things

Mocht je wel eens met nostalgische gevoelens terugdenken aan de tiener-avonturenfilms uit de jaren 80, dan heeft Netflix vanaf juli iets leuks voor je: Stranger Things. Van deze achtdelige avonturenserie mag FOK! alvast een paar eerste beelden laten zien.

Stranger Things wordt door de makers, de Duffer brothers, die ook meewerkten aan Wayward Pines, omschreven als een 'liefdesbrief aan de klassiekers uit de jaren 80'. De serie vertelt over de verdwijning van een jongen uit Hawkins, Indiana in 1983. Terwijl vrienden, familie en de lokale politie naar antwoorden zoeken, belanden ze in een mysterie vol geheime overheidsexperimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een vreemd klein meisje.

Stranger Things (Foto: Netflix)

Stranger Things (Foto: Netflix)

Stranger Things (Foto: Netflix)

Stranger Things (Foto: Netflix)

Volgens de gebroeders Matt en Ross Duffer bevindt Stranger Things zich "op dat magische punt waar het normale het buitengewone ontmoet" en hebben ze inspriatie gewonnen uit het werk van Steven Spielberg, John Carpenter en zelfs Stephen King. In Stranger Things zien we onder andere Winona Ryder, David Harbour, Matthew Modine en de groep jonge acteurs om wie het avontuur draait.

Stranger Things is vanaf 15 juli in zijn volledigheid te zien bij Netflix.