Uitslag Willem II - Almere City FC

Willem II had vanmiddag één helft moeite met Almere City, maar denderde na rust over de Jupiler League-club heen aan de hand van Lucas Andersen. Al binnen vijf minuten kwamen de Tricolores op voorsprong. Ajax-huurling Andersen schoot de thuisploeg in de derde minuut op 1-0, waardoor de bezoekers uit Flevoland tweemaal moesten scoren om de finale te bereiken.

De Almeerse formatie zocht met passie de aanval, maar had niet het vernuft en de effectiviteit om de defensie van de Tilburgers te slechten. Na de theepauze bracht Jordens Peters zijn elftal zelfs op 2-0. Enkele minuten later antwoordde oud-Ajacied Ricardo Kip namens Almere City: 2-1.

Toen er dik een uur op de klok stond zorgde Erik Falkenburg ervoor dat de marge weer op twee goals kwam te staan: 3-1. In de 78e minuut maakte Andersen aan alle onzekerheid een eind door ook de 4-1 te scoren. Twee minuten later was de Deen opnieuw succesvol, en scoorde hij zijn Engelse hattrick: 5-1.

Pelle van Amersfoort deed in de slotminuten nog wat terug namens Almere, maar de zege kwam voor Willem II niet meer in gevaar.