PSG wil tribune naar Ibrahimovic vernoemen

Paris Saint-Germain wil in het Parc des Princes, wat het thuisstadion is van de Parijse voetbalclub, een tribune vernoemen naar Zlatan Ibrahimovic. Dat heeft voorzitter Nasser Al-Khelaifi tegen de Zweedse televisiezender SVT gezegd. "Ik heb het eerder niet bekendgemaakt, dus jullie hebben de primeur. Hij is de grootste speler ooit van PSG", aldus Al-Khelaifi.

Zaterdag vergat Al-Khelafi een deel van zijn speech over Ibrahimovic. "In mijn speech heb ik niet gezegd dat we één van de tribunes naar Ibrahimovic gaan vernoemen. Dat gaan we doen. Ik hoop dat we voldoende voor hem gedaan hebben, al verdient een levende legende als hij altijd meer. Mijn hart huilt een beetje door het vertrek van Ibra. Maar hij heeft gezegd dat hij terugkomt als zijn loopbaan erop zit." 

Vorige week maakte de 34-jarige voetballer bekend dat hij gaat vertrekken bij PSG. "I came like a king, left like a legend", zei de spits op Twitter. Afgelopen weekend sloot Zlatan het seizoen af met 38 doelpunten in 31 wedstrijden. Daarmee behaalde hij een record. In de seizoen daarvoor kwam hij al tot 30 (2012/2013), 26 (2013/2014) en 19 (2014/2015) goals in competitieverband. 

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic (Foto: Panoramic)