Geen straf voor Hamilton en Rosberg na crash

Voor Mercedes blijft de schade na de Grand Prix van Spanje beperkt tot de uitvalbeurten van Nico Rosberg en Lewis Hamilton. De FIA besloot geen van beide te straffen voor hun crash in de eerste ronde van de door Max Verstappen gewonnen wedstrijd.

In de eerste ronde ging het helemaal mis voor het dit jaar oppermachtige team van Mercedes toen Hamilton bij een inhaalpoging in het gras terechtkwam waarna zijn wagen onbestuurbaar werd. Hij raakte vervolgens Rosberg waarna voor beide de race ten einde was. De FIA  wijst erop dat het incident begon omdat de auto van Rosberg snelheid verloor. De poging van Hamilton om in te halen werd als 'reasonable' gezien.

Voor Hamilton hadden de gevolgen groot kunnen zijn omdat hij al twee waarschuwingen heeft. Een derde zou betekenen dat hij bij de GP van Monaco een gridstraf van tien plaatsen zou krijgen.

Overigens legt Niki Lauda de schuld wel bij Hamilton. "Lewis was te agressief met zijn actie. Had Nico hem meer ruimte moeten geven? Waarom zou hij? Hij reed aan de leiding. Lewis misrekende zich. Ik vind hem meer schuldig dan Nico", stelde de Oostenrijker tijdens de race bij het Britse Sky Sports.