Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

Om 14.30 uur begon de wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle in de strijd om de play-offs in Europa. De eerste, saaie, wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Deze wedstrijd begon veel energieker, mede door de vroege voorsprong van Utrecht. Clubtopscorer Haller gleed de bal in het doel na een voorzet van Ramselaar.

PEC kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar Marcellis kopte op de lat. Even later was het Utrecht dat de bal wel in het doel wist te krijgen. Ramselaar was het ditmaal zelf en Haller was de aangever: 2-0. Amper vijf minuten later werd de voorsprong nogmaals uitgebreid toen Kum de bal over de lijn werkte. Scheidsrechter Higler ontging dat Kum dit met zijn arm deed.

Na de rust deed PEC nog iets terug via Menig, maar het bleek niet genoeg. Verdediger Van Hintum moest van het veld na een tweede gele kaart, waardoor de Zwollenaren met tien man verder moest. Een paar minuten later was het verschil weer drie na een treffer van Troupee. Brama scoorde drie minuten later de 4-2 en Zwolle kreeg een kwartier voor tijd een penalty tegen: Haller zette de eindstand op 5-2.  Donderdag neemt Utrecht het op tegen Heracles Almelo, zondag is de return.

FC Utrecht

5 - 2

PEC Zwolle

 5' Haller
 23' Ramselaar
 28' Kum
 62' Troupee
 73' Haller (pen)
   53' Menig
 65' Brama
 
 Gele kaart: Kum (FC Utrecht), Marcellis (PEC Zwolle)
 Rode kaart: v. Hintum (60/2xg) (PEC Zwolle)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 15.126
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Bednarek
Troupée
v.d. Maarel
Leeuwin
Kum
Strieder
Ramselaar
Ambrabat
Joosten
Barazite
Haller
  De Jong
Becker
Bouy
Brama
Hebling
v. Hintum
Lam
Marcellis
Menig
v. Polen
Veldwijk