Uitslag Heracles Almelo - FC Groningen

Om 12.30 uur begon de laatste wedstrijd in het tweeluik tussen Heracles Almelo en FC Groningen voor een plek in de volgende ronde om één Europa League-ticket. Het eerste duel eindigde in een 2-1 overwinning voor FC Groningen.

In deze wedstrijd domineerde Heracles de eerste helft, maar kansen van onder anderen Darri, Bruns en Weghorst werden tegengehouden door doelman Padt. Na een uur spelen kwam Groningen op voorsprong door een doelpunt van Rusnak. Dit betekende dat Heracles minimaal twee doelpunten moest maken om er een verlenging uit te slepen. Zeven minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte na een doelpunt van Zomer. In de extra tijd werd het zelfs 2-1 door Gladon, waardoor er verlengd moest worden.

De trainer van FC Groningen, Erwin van der Looi, werd in de verlenging naar de tribune gestuurd. Ook hier was het de tweede helft van de verlenging waarin de doelpunten vielen. Heracles liep binnen vier minuten uit naar 4-1 en na een rode kaart van Groningenspeler Larsen werd het ook nog 5-1. Heracles neem het nu op tegen de winnaar van het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle.