Van Gerwen en Van der Voort door in Hamburg

Darters Michael van Gerwen en Vincent van der Voort hebben zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de European Darts Matchplay in Hamburg. Voor Ron Meulenkamp viel het doek in de tweede ronde. 

Van der Voort speelde in een duel der lage landen tegen Kim Huybrechts. Het werd 6-2 voor Fast Vinny. Met 92 gemiddeld speelde hij iets beter dan Huybrechts die bleef steken op 85. Van Gerwen won met dezelfde cijfers van Remco van Eijden. De nummer één van de wereld haalde een gemiddelde van 99, waar het gemiddelde van Van Eijden met tien punten achter bleef. 

Meulenkamp won vrijdag nog van Joe Cullen, maar vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall het werd 6-2. De geplaatste spelers maakten vanavond allemaal geen fout. Gary Anderson, James Wade, Peter Wright en Adrian Lewis wisten hun partij te winnen. 

Zondagmiddag gaat het toernooi verder met de achste finales. Van der Voort treft dan Benito van de Pas, die eerder vandaag Alan Norris versloeg. Jelle Klaasen treft Lewis en Van Gerwen treft Daryl Gurney. Zondagavond worden vervolgens de kwartfinales, halve finale en finale gespeeld. 

Uitslagen European Darts Matchplay - tweede ronde - avondsessie
Dave Chisnall (6) 6-2 Ron Meulenkamp
Kim Huybrechts (5) 2-6 Vincent van der Voort
Michael Smith (3) 6-1 Rowby-John Rodriguez
Adrian Lewis (8) 6-4 Rene Eidams
Peter Wright (2) 6-5 Darren Webster
James Wade (4) 6-4 Jonny Clayton
Gary Anderson (13) 6-3 Maik Langendorf
Michael van Gerwen (1) 6-2 Remco van Eijden

Programma derde ronde
Michael Smith v Mensur Suljovic
Dave Chisnall v John Henderson
Max Hopp v Terry Jenkins
Peter Wright v Jamie Caven
James Wade v Gary Anderson
Vincent van der Voort v Benito Van De Pas
Adrian Lewis v Jelle Klaasen
Michael van Gerwen v Daryl Gurney