Horner lyrisch over debuterende Verstappen

Max Verstappen maakte vandaag indruk door in zijn eerste weekend voor Red Bull racing zich als vierde te kwalificeren. Een prestatie waarover ook teambaas Christian vol lof is.

"Dit is een heel indrukwekkend debuut voor het team", aldus Horner. "Hij is zo rustig, zo cool. En dat vanaf het eerste moment dat hij in de auto stapte. Zijn talent is overduidelijk en zijn potentieel is opwindend."

Ook het feit dat Verstappen in Q1 en Q2 sneller was dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die al jaren voor het team rijdt noemt ook Horner indrukkwekkend. "Zeker voor zo'n jonge coureur met zo weinig ervaring. Om dan meteen zo snel te zijn en geen fouten te maken is imponerend. En het is mooi om te zien dat Max en Daniel elkaar pushen, want het laatste rondje van Ricciardo was ook fantastisch."

Het team van Horner bezet dus de tweede startrij, voor de Ferrari's. Die prestatie komt zelfs voor Horner onverwacht. "Ik ben heel verrast dat we duidelijk voor de Ferrari's staan en zo dicht op Mercedes zitten. Het verschil met pole-position bedraagt zes tienden. Indrukwekkend. Zeker omdat dit een circuit is waar alle facetten goed moeten zijn: het chassis, maar zeker ook de motor. En we hebben ook geen slechte coureurs."