Beschuldigd olympisch kampioen Rusland: "Ben 300 miljoen procent kalm"

Langlaufer Alexander Legkov zegt zich weinig zorgen te maken over de door in de New York Times gepubliceerde beschuldigingen omtrent doping op de Olympische Spelen van 2014. Tijdens die Spelen zouden vele tientallen Russen aan een mix van steroïden gezeten hebben, waaronder Legkov, winnaar van het goud op de 50 kilometer vrije stijl. 

De Amerikaanse krant baseert zich op gesprekken met Grigory Rodchenkov, voormalig baas van het dopinglaboratorium in Moskou en naar eigen zeggen spil in het staatsdopingprogramma. "Ik kan voor mijzelf zeggen dat ik 300 miljoen procent kalm ben", aldus Legkov. "Bel mijn coaches Reto en Isabelle maar op en vraag hoe we dat jaar getraind hebben, dan zie je dat er niks aan de hand is."

Over Rodchenkov heeft hij weinig goeds te zeggen: "Lekker makkelijk..hij hangt lekker rond in Miami en verzint zomaar van alles, want van zo'n afstand is het makkelijk om allerlei dingen te roepen. Ik heb geen idee hoe we het moeten doen, maar wat mij betreft moeten we hem aanklagen. Ik zal het bespreken met de nationale bond hier, maar ik weet in elk geval dat mijn geweten schoon is."

Samen met landgenoten Maxim Vyleghzanin en Ilya Chernousov verpulverde Legkov de concurrentie in de slotfase van de 50 kilometer vrije stijl op de Spelen in Sochi (Bron: YouTube)