Vraagtekens bij natuurkennis Britt Dekker

Britt Dekker gooide woensdagavond hoge ogen bij de Nationale Natuur Quiz. De blondine, die bekendstaat om haar niet altijd even slimme uitspraken, kwam als beste BN'er uit de bus en liet een aantal biologen achter zich. Aan Britts natuurkennis wordt nu getwijfeld. Ze zou antwoorden ingefluisterd hebben gekregen van haar vriend.

"Ik heb absoluut niet vals gespeeld", reageerde Britt vrijdag in RTL Boulevard. "Dat verhaal doet mij echt pijn, ik heb er bijna om gehuild." Britt is al geruime tijd samen met Max Apotowski van productiebedrijf TinCan, dat nauw betrokken was bij de Nationale Natuur Quiz.

Volgens Britt kan Max haar helemaal geen antwoorden hebben gegeven. "Hij is zeg maar uitgeleend aan de NTR voor een ander programma." Volgens Albert Verlinde stond Max woensdag echter wel degelijk in de studio waar de natuurquiz live werd uitgezonden.

Britt houdt vol dat ze op eigen kracht bijna de finale van de eerste Nationale Natuur Quiz haalde. "Over politiek moet je me niets vragen en ik ga ook niet rekenen bij een IQ-test, maar natuur en dieren, daar weet ik alles van."

Vraagtekens bij natuurkennis Britt Dekker
Vraagtekens bij natuurkennis Britt Dekker (Foto: BuzzE)