Oranje speelt weer in de Kuip en Philips Stadion

De komende WK-kwalificatiecyclus zal het Nederlands Elftal weer zijn wedstrijden spelen in de Rotterdamse Kuip. Dat meldt RTV Rijnmond vrijdag op hun website. Op 7 oktober zal de wedstrijd tegen Wit-Rusland worden gespeeld en op 9 juni 2017 staat Luxemburg op het wedstrijdschema. De ploeg van bondscoach Danny Blind zit tijdens de kwalificaties voor de wereldkampioenschappen in Rusland in groep bij Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Luxemburg en Wit-Rusland. 

De afgelopen jaren heeft het Nederlands Elftal de kwalificatiewedstrijden in de Amsterdam ArenA afgewerkt. KNVB-directeur Bert van Oostveen gaf toen als reden op dat de Kuip niet meer geschikt zou zijn voor het spelen van interlands en dat Rotterdam pas weer in aanmerking zou komen als er een nieuw stadion gebouwd gaat worden. In de ArenA wordt er meer geld verdiend aan de interlands en ook is de hospitality-ruimte beter. Ook om logistieke redenen koos men voor Amsterdam. 

De spelers van Oranje gaven vaak wel aan te willen spelen in de Kuip. Vanwege de grasmat en de sfeer is de Kuip populair bij de spelers. In de afgelopen EK-kwalificatiereeks werd al meerdere malen hardop afgevraagd of de Kuip weer in beeld kon komen wat betreft het spelen van interlands. In het verleden is er wel veel in de Kuip gespeeld. De teller staat momenteel op 118 interlands. De laatste keer dateert van 14 mei 2014, toen er een oefenwedstrijd werd gespeeld tegen Ecuador voorafgaand aan het WK. De reden hiervoor was dat de ArenA bezet was vanwege een concert van de Toppers. 

Update 13:40:

De KNVB maakte vrijdagochtend ook bekend dat er tijdens de WK-kwalificatiecyclus van 2018 ook in het Philips Stadion gespeeld zal worden. Dat stadion kwam altijd op de derde plaats omdat er simpelweg minder toeschouwers in het stadion passen. De laatste wedstrijd van het Nederlands elftal in Eindhoven was in 2011. Dat was een historische wedstrijd, want Oranje won toen met 11-0 van San Marino.