Frank de Boer stopt als trainer van Ajax

Frank de Boer stopt na 5,5 jaar als trainer van Ajax. Ondanks zijn nog lopende contract tot volgend seizoen, heeft hij de directie nu laten weten zijn verbintenis niet te zullen uitdienen. De directie gaat akkoord met zijn vertrek. Het nieuws is inmiddels bevestigd tegenover de NOS. De Boer gaat nog wel mee op trainingskamp naar China, waar Ajax van 13 tot en met 19 mei zal gaan trainen. 

Na afgelopen zondag, waar Ajax door het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap de landstitel misliep, werd er volop gespeculeerd over de positie van De Boer. Al eerder liet hij weten dat het resultaat geen invloed zou hebben op zijn besluit. Afgelopen vrijdag vertelde hij dat hij zijn keuze al gemaakt had.

Sinds december 2010 stond Frank de Boer aan het roer bij Ajax als opvolger voor Martin Jol. De eerste wedstrijd van De boer sloot hij winnend af met 2-0 tegen AC Milan. Dat seizoen werd ook meteen de landstitel gewonnen. Ook in 2012, 2013 en 2014 werd Ajax landskampioen onder De Boer. In 2011 en 2014 was Ajax verliezend bekerfinalist. 

Peter Bosz is de beoogde opvolger van De Boer. De 52-jarige oud-trainer van onder andere Vitesse staat nu nog onder contract bij Maccabi Tel Aviv.