Douwe belooft Nederland trots te maken

Na slechts een paar uurtjes slapen, moest Douwe Bob woensdagochtend al weer vroeg uit de veren voor het vervolg van zijn songfestivalavontuur. De overwinningsroes is inmiddels omgezet in een rotsvaste focus richting de finale. "Ik ga Nederland trots maken. Dat beloof ik."

De Slow Down-zanger kwalificeerde zich dinsdagavond in de halve finale voor een plek in de eindstrijd van het Eurovisiesongfestival. Fan en 'ontdekker' Giel Beelen maakte woensdagochtend voor de gelegenheid zijn radioprogramma vanuit de songfestivalkroeg van Douwe in Stockholm en kon zijn enthousiasme maar moeilijk bedwingen tegenover zijn beroemde gast. "Wat was dat ongelofelijk gaaf zeg, gisteren. Wauw!"

Nadat hij even was aangeschoven bij Giel nam Douwe plaats achter de microfoon bij Rob Stenders die de hele songfestivalweek radio maakt vanuit de bar. Daar kreeg de Amsterdamse zanger meteen een glas champagne en taart met zijn eigen afbeelding erop onder zijn neus.

Aan Stenders vertelde Douwe hoe hij de laatste minuten voor zijn succesvolle optreden in de Globe Arena dinsdagavond beleefde. "We waren super relaxt en hadden er vooral heel veel zin in. Als een stel kwajongens op een schoolreisje liepen we richting podium, The Eye of the Tiger zingend. Toen ik eenmaal op dat podium stond, heb ik geen moment het gevoel gehad dat ik voor 150 miljoen mensen stond te spelen."

Douwe belooft Nederland trots te maken
Douwe belooft Nederland trots te maken (Foto: BuzzE)