PvdA'er bedreigd door Erdofans

Als pseudo-BN'er opkomen voor een Nederlandse columniste die iets stouts over het staatshoofd van Turkije gezegd heeft, kan je erg duur te staan komen. Vooral als je dan ook nog een politica van de PvdA bent (wat an sich al zielig genoeg is) en zelf van Turkse afkomst bent.

Het overkwam Tweede Kamerlid Keklik Yücel uit Deventer. Op de sociale media sprak zij haar afschuw uit over de toestand rond Ebru Umar. De PvdA-prominent hekelde de reacties van vele Nederturken die het een geweldig idee vinden dat de columniste in het voormalige seculiere Turkije wordt vastgehouden.

Sinds enige weken ontvangt Keklik (dus) de gebruikelijke verwensingen en bedreigingen. Volgens de dame komen die uit de hoek van de 'Turkse fascisten in Nederland', zoals zij het zelf stelt. Enkele verbale hoogvliegers laten via de social media weten haar te willen verkrachten. Anderen zien er meer been in om haar of haar gezin iets aan te doen. Ze heeft hier inmiddels melding van gemaakt bij de veiligheidsdienst op het Binnenhof. Persoonlijke bescherming ziet ze niet zo zitten.

"Ik ben niet bang en ik laat me zeker niet de mond snoeren. Ik blijf altijd en overal mijn mening geven, ook en vooral in deze zaak", aldus de persoon die binnen de partij over emancipatie, arbeid en zorg gaat.

Op Facebook, Twitter en andere nieuwe media is Keklik niet te beroerd om even haar mening over de lange arm van Ankara te geven: "Het is schandalig wat er gebeurt. Dat iemand die uit Nederland komt in Turkije wordt vastgehouden omdat ze haar mening geeft. Dat is niet het soort beleid wat je in Europa wil toestaan..."

Het bedreigende en intimiderende gedrag van de Erdofans is niet nieuw. In België zijn dit soort praktijken al wat langer schering en inslag. Ook een aantal jaar geleden, toen de relturken van DENK (ötzitürk en Kuzu) en nog bij de PvdA zaten, werd zij regelmatig door beide 'heren' onder druk gezet. Yücel izet zich in voor gelijk loon en gelijke kansen tussen mannen en vrouwen, iets dat nog wel eens haaks op de vooroorlogse ideeën van haar voormalige collega's zou kunnen staan.

Keklik Yücel verblijft momenteel in Turkije, bij Ebru Umar.