Cocu: "Beelden uit 2007 laten zien"

PSV kroonde zich zondagmiddag op de laatste speeldag alnog als kampioen van Nederland. De Eindhovenaren profiteerden van een misstap van Ajax.

Weinigen hadden nog rekening gehouden met een landstitel voor PSV, aangezien Ajax aan drie punten genoeg had op bezoek bij De Graafschap. PSV-trainer Phillip Cocu geloofde er echter nog altijd in.  "Vanochtend heb ik bij het ontbijt beelden van de titel uit 2007 laten zien", zegt Cocu na het binnenhalen van de titel tegen FOX Sports. Cocu was in dat seizoen speler van PSV, toen de Eindhovenaren eveneens in de laatste speelronde kampioen werden. "Toen ik de beelden liet zien, heb ik gezegd dat de spelers altijd moesten blijven geloven in de titel."

PSV won zelf met 1-3 van PEC Zwolle en ging derhalve over Ajax heen in de ranglijst. "Zo'n ontknoping is geweldig. Wat moet ik zeggen op een moment als dit. Wat een geweldige prestatie. Ik ben heel trots op dit team. Juist als niemand meer rekening met je houdt, is het ontzettend mooi om het kampioenschap binnen te halen."

"'De spelers waren ook op de hoogte. Toen PEC terugkwam tot 1-2, overwoog ik defensief te gaan wisselen. Gelukkig maakten we snel de 1-3. Dit is heel mooi. Ik ga genieten!"


PSV viert zijn kampioenschap. (PRO SHOTS/Joep Leenen)