Kittel sprint naar zege in Giro, Dumoulin behoudt roze

Marcel Kittel heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Duitser van Etixx-Quick-Step was in de massasprint in Nijmegen veruit de snelste. Tom Dumoulin behield de roze leiderstrui, maar zag Kittel in het klassement tot op één seconde naderen.

In de 190 kilometer lange etappe tussen Arnhem en Nijmegen gingen Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo), Omar Fraile (Dimension Data)  en Giacomo Berlato (Nippo- Vini Fantini) er al snel vandoor. Hun voorsprong bedroeg maximaal zeven minuten, maar met nog tien kilometer te gaan was ook Berlato als laatste vluchter gegrepen.

Dit betekende dat de ploegen zich op de plaatselijke omlopen opmaakten voor een sprint. Waar de meeste ploegen hun sprinter al vroegtijdig van voren hadden, werd Kittel pas op twee kilometer van de streep naar voren gebracht. De Duitser ving de sprint aan vanuit het wiel van Arnaud Démare (FDJ) en won uiteindelijk met enkele lengten voorsprong op de Fransman. Derde werd Sacha Modolo (Lampre-Merida), voor Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo).

Morgen rijdt het peloton van Nijmegen naar Arnhem over wederom 190 kilometer.