sc Heerenveen gunt Van den Berg geen afscheid van fans

Een bittere pil voor Joey van den Berg, nu nog uitkomend voor sc Heerenveen. Afgelopen weekend namen de vertrekkende spelers afscheid tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Twee dagen later kreeg Van den Berg ook te horen dat hij wegmoet. Voor hem is er dus geen afscheid van de Friese achterban weggelegd.

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel is dan ook woedend. "Het is een schande", zo liet hij aan Voetbal International weten. "Heerenveen heeft de uitstraling van een keurige club, maar zo ga je niet om met iemand die vier jaar lang alles heeft gegeven."

Van den Berg baalt vooral van het feit, dat hij geen afscheid heeft kunnen nemen. "Had het effe twee dagen eerder verteld, wat maakt dat nou uit. Ik heb vier jaar hier gespeeld en met de meeste supporters een goede band opgebouwd. Tot hen had ik me graag gericht met een woord van dank. Dat is me niet gegund. Jammer, het had anders gekund, maar ik lig er ook niet meer wakker van."

Na de wedstrijd van morgen, tegen ADO Den Haag, gaat Van den Berg op zoek naar een nieuwe broodheer. Er is voldoende interesse, maar er bestaat ook een mogelijkheid dat hij geen nieuwe club zal vinden. sc Heerenveen zou in dat geval ook weer in beeld kunnen komen. "Maar ik zal je zeggen dat SC Heerenveen voor mij niet de enige club in Nederland is. Als de liefde niet van twee kanten komt, houdt alles op. Ik maak me geen zorgen en ga er van uit dat ik komend seizoen bij een mooie club speel."