Auto-expert van Google naar Apple

Een van de uitvinders van een oplaadsysteem voor elektrische voertuigen waar Google recent een patent voor heeft aangevraagd heeft die oude werkgever verruild voor Apple. Het gaat volgens Quartz om Kurt Adelberger.

Op zijn pagina op LinkedIn staat dat Adelberger productontwerper is bij Apple. Dat hij nu voor Apple werkt, is volgens Quartz nog een aanwijzing dat het Amerikaanse technologieconcern werkt aan een voertuig. Eerder ontdekte The Guardian al documenten waaruit bleek dat Apple werkte aan een zelfrijdende auto.

Apple trekt al een tijdje automotive-experts aan. Zo ging onlangs ook al een voormalige ontwerper van Tesla en Aston Martin aan de slag bij het Amerikaanse technologieconcern om te werken aan 'bijzondere producten'. Ook honderden andere medewerkers van automakers, waaronder Ford, GM, Toyota en Tesla, hebben de overstap gemaakt naar Apple.

Dat Adelberger nu bij Apple werkt, vormt overigens geen sluitend bewijs dat het bedrijf werkt aan een elektrische auto, aldus Quartz. Adelberger heeft in het verleden ook gewerkt aan zonnepanelen en andere systemen voor energieopslag tijdens zijn werk bij Google. Apple heeft als doel alle faciliteiten te laten draaien op hernieuwbare energie.

Auto-expert van Google naar Apple
Auto-expert van Google naar Apple (Foto: BuzzT)