Aliens krijgen leiders in nieuwe DLC voor XCOM 2

Je dacht dat de aliens al erg genoeg waren in XCOM 2? Maak dan je borst maar nat, want de aliens krijgen versterkingen in de nieuwste DLC van XCOM 2, genaamd alien hunters. In deze DLC krijgen drie soorten aliens een leider-versie die sterker, gemener en dodelijker is dan zijn onderdanen.

Een van deze leiders is de viper king, een variant op de normale viper. Deze leiders verschijnen na het voltooien van een speciale verhaalmissie en hebben andere tactieken en gedragingen dan de 'normale' aliens. Wanneer je niet snel genoeg met deze aliens afrekent, kunnen deze aliens ontsnappen om later terug te komen om je het leven zuur te maken. Het is nog niet bekend welke andere twee aliensoorten een leiderversie krijgen.

Gelukkig krijg je nieuwe wapens om deze aliens te bestrijden. Je soldaten kunnen gebruik gaan maken van de Bolt Caster (een krachtig wapen met een schot), de hunter's axe (een wapen voor rangers dat zowel geworpen als van dichtbij gebruikt kan worden), de Shadowkeeper Pistol (een pistool met een speciale ability die gegarandeerd raak is en de soldaat verbergt bij een kill) en de frostbomb die aliens bevriest op hun plaats. Deze wapens moeten worden gemaakt in de proving grounds en wanneer je soldaat sterft, verlies je ook het wapen als de soldaat niet wordt meegenomen.

Daarnaast zijn er ook drie nieuwe panters, die kunnen worden gemaakt van de lijken van de leider-aliens. Een daarvan is het icarus-pantser (dat vermoedelijk gemaakt is van de archon) wat de soldaat tot grote hoogten kan laten vliegen. Ook zorgen de pantsers ervoor dat de aliensoort waarvan het pantser gemaakt is in paniek raakt.

Alien Hunters komt op 12 mei uit. XCOM 2 is exclusief voor de pc.

Alienhunters
Aliens krijgen leiders in nieuwe DLC voor XCOM 2