CL: Uitslag Real Madrid - Manchester City

Real Madrid heeft zich vanavond ten koste van Manchester City geplaatst voor de finale van de Champions League. In Madrid werd het uiteindelijk 1-0.

Voor Real Madrid was de wedstrijd van vanavond van levensbelang. De Koninklijke kunnen het zich niet permitteren geen prijs te pakken en aangezien het in de Primera División afhankelijk is van Barcelona en stadgenoot Atlético, werden alle pijlen gericht op de cup met de grote oren. In het eerste deel van de halve finale tegen Manchester City had Real het nog moeilijk (0-0), maar in het Estadio Santiago Bernabéu rekende de ploeg af met alle twijfel en plaatste het zich voor de finale van de Champions League.

Bevrijding

In de eerste helft hanteerden beide ploegen een overwegend laag tempo. Manchester City durfde niet, terwijl de thuisploeg moeite had zijn draai te vinden. De openingstreffer van Gareth Bale in de 20e minuut was dan ook een bevrijding voor Real. Bale ontving de bal van Daniel Carvajal in het zestienmetergebied, om vervolgens via een Manchester City-been zijn inzet in de linkerbovenhoek te zien vallen: 1-0.

De ban was gebroken, maar dit resulteerde verder niet in veel kansen. Wel was Real in de 36e minuut dichtbij de 2-0, maar het doelpunt van Sergio Ramos werd afgekeurd nadat hij de bal van de buitenspel staande Pepe had ontvangen. Ondanks dat Manchester City de gehele eerste helft achter de bal aanliep, was het vlak voor rust toch nog dichtbij de gelijkmaker. Helaas voor de Engelsen raakte de inzet van Fernandinho slechts de paal.

Overschot aan klasse

In het tweede bedrijf wijzigde het spelbeeld uit de eerste helft niet. Real Madrid was veel sterker, terwijl City geen moment een vuist kon maken. Het overschot aan Madrileense klasse werd The Citizens simpelweg te veel. Het was een wonder dat Real de score niet heeft weten uit te breiden, want vooral Bale en Cristiano Ronaldo kwamen een aantal keer in scoringpositie. De minimale marge en de vele gemiste kansen ten spijt, Real Madrid plaatst zich vanavond voor de finale van de Champions League, waarin het op 28 mei Atlético Madrid treft.