Nibali ziet Dumoulin als outsider

Tom Dumoulin start komende vrijdag aan de Giro d'Italia met de tijdritten als belangrijkste doelen. Toch ziet Vincenzo Nibali, winnaar van de Giro in 2013, hem als een belangrijke outsider voor het klassement.

Nibali liet de Giro de afgelopen twee jaar links liggen om zich te richten op de Tour de France, maar is nu weer één van de topfavorieten voor de ronde in zijn eigen land. Hij ziet de Spanjaar Mikel Landa als belangrijkste concurrent. "Als je naar de afgelopen twee jaar kijkt is hij de renner die zich het meest ontwikkeld heeft", zei Nibali. "Maar er starten hier ook andere goede jonge renners als Tom Dumoulin en Esteban Chaves."

Dumoulin ziet voor zichzelf geen hoofdrol weggelegd. Daarvoor is volgens hem eem hoogtestaage voorafgaand aan de ronde noodzakelijk en die heeft hij niet gedaan. Voor Dumoulin is namelijk de tijdrit op de Olympische Spelen het belangrijkste doel van dit seizoen.

In de komende Giro zitten drie tijdritten. Nibali ziet daar zijn kans op Landa op achterstand te zetten. "Tijdrijden is zijn zwakke plek, maar hij is een groot klimmer en de te kloppen man in de bergen. Dalen kan hij ook, al is het niet zijn specialiteit. Maar we kunnen ons niet alleen op hem focussen als er ook renners als Valverde en Dumoulin in koers zijn."