Nelly Frijda viert tachtigste verjaardag

Nelly Frijda wordt woensdag tachtig jaar. Speciale verjaardagswensen heeft ze niet. De actrice, vooral bekend van haar rol als Ma Flodder, is allang blij dat ze gezond is.

"Het grootste cadeau is mijn gezondheid", zegt Nelly woensdag in De Telegraaf. "Ik heb goede genen. Ik mankeer niks, loop nog zonder stok en hoef geen enge pillen te slikken. Daarom hoop ik binnenkort nog eens gevraagd te worden voor een leuke film- of televisierol. Ja, dát zou ik helemaal geweldig vinden."

Nelly is bovendien dankbaar dat ze haar verjaardag mag vieren met haar kinderen en kleinkinderen om haar heen. "Ze wonen allemaal nogal verspreid maar zijn de afgelopen dagen allemaal in Amsterdam aangekomen. Mijn drie kinderen met aanhang en de kleinkinderen zijn natuurlijk heel belangrijk", aldus de actrice, die woensdagavond een surpriseparty krijgt voorgeschoteld. Al begint het feestgedruis pas na dodenherdenking. "Zelf wil ik ook eerst stilstaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en daarom begint mijn verrassingsfeest zelfs pas na negenen."

Nelly Frijda viert tachtigste verjaardag
Nelly Frijda viert tachtigste verjaardag (Foto: BuzzE)