Oranje Zwart naar finale door overtuigende zege op HGC

Hockeyclub Oranje Zwart heeft zich zondag voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de finale van de play-offs. De landskampioen van de afgelopen twee jaar won het beslissingsduel van de halve finale tegen HGC dit keer relatief makkelijk: 3-0.

Een thriller zoals de eerste twee ontmoetingen werd het dit keer niet. Shoot-outs waren niet nodig, een verlenging evenmin. Oranje Zwart nam al snel afstand van HGC. De Eindhovenaren kregen in het begin van de wedstrijd maar liefst vier strafcorners achter elkaar. Na twee mislukte pogingen en één keer te vroeg uitlopen van Dick Mohlmann was de 4e poging raak voor Mink van der Weerden: 1-0. Daarna was het meeste balbezit voor HGC, maar de ploeg uit Wassenaar creëerde geen grote kansen.

Ondertussen maakte Marcel Balkestein zijn rentree bij OZ. Een paar weken geleden dacht hij nog dat zijn carrière al voorbij was vanwege een liesblessure, maar vandaag doorstond hij de test tijdens de warming-up en speelde hij toch mee. Hij zag hoe Mink van der Weerden de zesde strafcorner van Oranje Zwart in het doel jaagde: 2-0. HGC stelde daar in de eerste helft weinig tegenover, op een schotkansje van Rik van Kan na.

Na rust kwam Oranje Zwart nauwelijks meer in de problemen. Binnen vijf minuten tekende Rob Reckers al voor de 3-0. HGC bleef het wel proberen, maar de precisie ontbrak. Na een een-tweetje met Rik van Kan kreeg Dick Mohlmann een open schotkans, maar hij stuitte op OZ-keeper Vincent Vanasch.

In de slotfase kreeg HGC nog hoop; het mocht in totaal vijf strafcorners nemen. Gonzalo Peillat schoot echter niet met scherp. Vanasch bracht ook nog redding op een schot van Ben Arnold, waadoor de Oranje Zwart stand hield en de droom van HGC in duigen viel.