Wildwestbestuurder bij toeval aangehouden

Een automobilist die afgelopen nacht op de vlucht voor de politie extreem gevaarlijk door Enschede reed maar wist te ontkomen, is later per toeval toch opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen.

De man vluchtte lange tijd met 100 kilometer per uur links en rechts en met allerlei idiote capriolen door de bebouwde kom. Steeds meer politieagenten probeerden hem klem te rijden en 'aan te tikken' terwijl andere teams inderhaast wegblokkades neerzetten. Maar de man bleef als een gek rijden, zelfs nadat hij door een politieauto werd geraakt, om zijn as draaide en dwars voor de politieauto belandde.

Uiteindelijk besloten agenten om er maar mee op te houden. Ze kregen het idee dat de man niet van plan was te stoppen en hebben hem laten gaan, voor ieders veiligheid, meldt de politie.

Later kwam een melding binnen over een man die raar deed. Hij probeerde vergeefs een auto met zijn sleutel te openen. Toen agenten bij hem informeerden, stond op een labeltje precies hetzelfde kenteken als van de auto die eerder voor zoveel commotie had gezorgd.

Wildwestbestuurder bij toeval aangehouden
Wildwestbestuurder bij toeval aangehouden (Foto: ANP)