Selby na thriller tegen Fu in finale WK snooker

Mark Selby staat in de finale van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De nummer één van de wereld versloeg in de halve finales Marco Fu met 17-15. Voor Selby is het zijn tweede finaleplek in drie jaar.

Het was een zeer spannende en gelijkopgaande finale. Na drie sessies stond het 12-12. Selby pakte het eerste frame van de avond, waarna Fu direct 98 potte voor 13-13. Selby kwam opnieuw voor, waarna Fu 100 wegtikte voor 14-14, waarna Selby zelf een centurybreak maakte. Fu vervolgens bracht de stand op 15-15. 

In het 31e frame kwam Selby 47-3 voor en kon vervolgens in diverse beurten de benodigde punten bijeen schrapen. Het 32e frame duurde 66 minuten en kwam aan op de gekleurde ballen. Selby legde een snooker op bruin, die Fu vervolgens diverse malen miste. Selby zo bouwde een voorspong op en gaf deze niet meer uit handen. 

Fu stond tien jaar geleden ook in de halve finales van het WK. Toen verloor hij met 17-16 van Peter Ebdon. Voor Selby wordt het zijn derde finale in totaal. De tegenstander in de finale is Ding Junhui. De Chinees is de eerste Aziatische finalist op het WK ooit en won in de halve finales met 17-11 van Alan McManus.