Alicia Vikander speelt Lara Croft in nieuwe Tomb Raider-film

Alicia Vikander, de voor het oog zeer aangename Zweedse actrice die onder andere schitterde in Ex Machina en The Man From U.N.C.L.E., zal de rol van Lara Croft op zich nemen in de eerst volgende Tomb Raider-film. De film volgt een jonge, naïeve Lara die nog onbedreven is in de grafroverwereld.

Het filmproject wordt geleid door de Noorse regisseur Roar Uthaug (The Wave) en producent Graham King (The Departed). MGM en Warner Bros. maakten aan The Hollywood Reporter bekend dat ze de rechten voor de Tomb Raider-filmfranchise hebben overgenomen van GK Films, die op hun beurt in 2011 de rechten kochten van gameontwikkelaar Square Enix.

In de vorige twee delen van Tomb Raider kroop Angelina Jolie in de huid van mevrouw Croft, een rol die haar carrière als internationale steractrice verzegelde. Vikander, die een oscar won voor haar rol in The Danish Girl, hoopt een soortgelijk pad te kunnen bewandelen. Wanneer de nieuwe Tomb Raider-film verschijnt is nog onbekend. Vikander is later dit jaar nog wel te zien in de nieuwe Bourne-film Jason Bourne.

Alicia Vikander nieuwe Lara Croft (Foto: cbmovie.com)
Alicia Vikander nieuwe Lara Croft (Foto: cbmovie.com)

Voor meer Zweedse eyecandy kun je hier terecht.