'Britse wielrenner Yates betrapt op doping'

De Britse wielrenner Simon Yates zou zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen. Dat meldt The Daily Mail donderdagavond. Eerder kwam de krant al naar buiten met het nieuws dat een renner betrapt was, waarbij het ging om een 'ster uit het baanwielrennen' en een renner die op weg leek naar een plekje in de olympische selectie voor de Spelen komende zomer.

Een ster was de 23-jarige Yates in het baanwielrennen niet bepaald, maar op het WK van 2013 won hij wel goud op de niet-olympische puntenkoers. In 2014 maakte hij samen met tweelingbroer Adam zijn profdebuut bij Orica-GreenEDGE, wat hem vorig jaar onder meer de vijfde plek opleverde in de eindklassementen van de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné.

Dit jaar werd Yates zevende in het eindklassement van Parijs-Nice en dat is nou net de koers waar hij betrapt zou zijn op het gebruik van doping. Om welk middel het gaat is nog niet bekend, ook hebben zowel zijn ploeg als Yates zelf nog niet gereageerd.