Man opgepakt na steekpartij Nijmegen

Een 20-jarige man uit Wijchen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in een café aan de Molenstraat in Nijmegen, aldus de politie woensdagmiddag. Bij het incident in de nacht voor Koningsdag raakten twee mannen uit Veenendaal van negentien en twintig zwaargewond. Twee anderen, een negentienjarige Nijmegenaar en een achttienjarige jongen uit Wijchen, liepen lichtere verwondingen op.

De twee slachtoffers uit Veenendaal liggen in het ziekenhuis, maar zijn volgens de politie buiten levensgevaar. De andere twee zijn inmiddels weer thuis.

Na de steekpartij besloot de politie het gebied rond de Molenstraat te ontruimen. Volgens een woordvoerder waren daar op dat moment nog enkele duizenden mensen aanwezig. In verband met de grote menigte kwamen politieagenten van buiten Nijmegen assisteren. Na enkele uren werd de omgeving weer vrijgegeven.

Over de toedracht van de steekpartij kan de politie nog niet veel zeggen. Ze spreekt nog met getuigen om een beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd.

Man opgepakt na steekpartij Nijmegen
Man opgepakt na steekpartij Nijmegen (Foto: ANP)