12-jarig meisje loopt per ongeluk halve marathon

Een halve marathon (21,1 kilometer) lopen is natuurlijk een hele uitdaging, zeker als je getraind hebt voor de 5 kilometer. Dit overkwam de 12-jarige LeeAdianez Rodríguez uit Rochester in de Amerikaanse staat New York afgelopen zondag. Ze was een kwartiertje te laat om te starten in de 'Rochester Regional Health Flower City Challenge', maar gelukkig stond er nog een hele groep mensen aan de start. Ze sloot zich bij deze groep aan en nam aan dat zij ook 5 kilometer zouden lopen.

Haar moeder werd na een uurtje wachten bij de finish wel ongerust toen haar dochter niet arriveerde. Ze waarschuwde de wedstrijdleiding en de politie. En toen ze halverwege was kwam Lee er zelf ook achter dat ze aan de halve marathon bezig was, maar liep door want ze wilde de finish halen.

In de laatste kilometers zag de politie haar lopen. Maar terwijl ze doorrende vertelde ze dat ze de loop af wilde maken. Ze finishte als 1.885ste van 2.111 lopers in 2:43:31. Haar moeder was blij dat haar dochter weer terecht was en verbaasd over de medaille die ze had gewonnen.