Scrotumföhnen in IJslands zwembad verboden

In een zwembad in de IJslandse plaats Sundhöllin hangt sinds kort een opmerkelijke poster. Daarop staat een waarschuwing dat "kale, oudere heren met harige torso's" hun eigen föhn of een handdoek moeten gebruiken om hun edele delen te drogen met een weinig aan de verbeelding overlatende tekening.

Volgens lokale media is de poster door de directie van het zwembad opgehangen na aanhoudende klachten van bezoekers van het zwembad. Kennelijk stoorden mensen zich aan met name oudere mannen die hun behaarde edele delen droog stonden te blazen met de daar aanwezige gemeenschappelijke föhns.

Het balletje is gaan rollen door Haraldur Jónasson. Hij schreef een brief naar de plaatselijke krant met de titel "dit is geen scrotumdryer". Na onderzoek van het zwembad bleek dat hij niet de enige was die zich stoorde aan de "kruis- en kontföhners". Veel mensen vinden het onhygienisch en geen gezicht om de onderste regionen droog te blazen met de aanwezige föhns.

Na het ophangen van de posters hebben de "kale, oudere heren met harige torso's" kennelijk hun heil gezocht in andere methoden om hun zaakje te drogen, er komen tenminste geen klachten meer binnen. Waarom met name oudere IJslandse mannen een föhn gebruiken om de onderkant te drogen, is onbekend. Volgens een woordvoerder van het zwembad komen dergelijke praktijken bij jongere IJslanders niet of nauwelijks voor.