Vanaf mei moorden in The Elder Scrolls Online

De Thieves Guild is net uit, maar de volgende uitbreiding voor The Elder Scrolls Online, Dark Brotherhood, komt er al aan. Bethesda laat weten dat vanaf 31 mei de pc- en mac-versie uit komen. Console-spelers moeten wachten tot 14 juni.

De DLC is gratis als je ESO Plus-abonnee bent. Mocht je dat niet zijn, dan kost Dark Brotherhood 2,000 crowns in de ESO Crown Store. Er komt ook een collector’s edition voor 4,000 crowns. Daarin zit een Highland Wolf mount, Sylvan Nixad pet en vijf Crown Experience Scrolls.

Met de Dark Brotherhood heb je de kans om van moordenaar een beroep te maken. Dat doe je onder andere in het nieuwe gebied The Gold Coast, voor iedereen toegankelijk. Daar kun je Anvil en Kvatch voor het eerst sinds The Elder Scrolls IV: Oblivion weer eens verkennen. Natuurlijk is er weer een nieuwe passieve skill line, met daarin handige vaardigheden voor leden van de Dark Brotherhood. Er komen ook uren aan content bij, waarin je de hele wereld van Tamriel mag bereizen.

Als lid van de Brotherhood krig je ook toegang tot nieuwe missies in de vorm van Bounty Quests, Contract Kill Quests en Sacrament Quests. In de laatste soort moet je vooral de bewakers en vallen mijden om een zo hoog mogelijke score en daarmee loot te halen. Er is ook de The Litany of Blood, een Dark Brotherhood moordmissie waar de doelen overal in Tamriel te vinden zijn.

Voor de rest is er nog meer content in de Dark Brotherhood te vinden waar de makers later op in zullen gaan, zoals twee nieuwe dungeons met de namen Hrota Cave en Garlas Agea. Ook twee nieuwe wereldbazen zijn er te vinden in de Kvatch Arena en Limenauruus de minotaurus bij Tribune’s Folly.

The Elder Scrolls Online: Dark Brotherhood artwork