IoT legt bedrijven geen windeieren

Het 'Internet of Things' legt bedrijven geen windeieren. De totale opbrengsten uit deze markt groeide fors, blijkt uit onderzoek van analist Technology Business Research (TBR). De omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar steeg met 14,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In totaal bedroegen de inkomsten voor een groep van 21 representatieve bedrijven 6,7 miljard dollar (bijna 6 miljard euro).

Vooral cloud computing en IT-infrastructuur zorgden voor een toename van de inkomsten, meldt Readwrite. Bedrijven die profiteerden zijn onder andere Verizon, Microsoft, Intel, Google, Amazon, Siemens, Cisco, Ericsson en Oracle.

Uit het rapport blijkt volgens Readwrite dat veel bedrijven proberen marktleider te worden op IoT-gebied. Wie al in een vroeg stadium een leidende rol weet te bemachtigen profiteert hiervan, aangezien er nog weinig concurrentie is. Ook hebben klanten tot dusver nog weinig mogelijkheden tot het uitbesteden van werk omdat er nog allerlei kinderziektes in de techniek zitten en hebben klanten op maat gesneden oplossingen nodig vanwege het gebrek aan technologiestandaarden.

IoT legt bedrijven geen windeieren
IoT legt bedrijven geen windeieren (Foto: BuzzT)