Ferrari zet nieuwe motor mogelijk al in Rusland in

Het Formule 1-team Ferrari overweegt om de verbeterde motor al volgend weekend voor de Grand Prix van Rusland in te zetten. De Italianen hopen hiermee beter een vuist te kunnen maken tegen Mercedes. Eerder werd de Grand Prix van Spanje genoemd voor de upgrade.

Ferrari heeft dit seizoen het gat met Mercedes behoorlijk gedicht, maar heeft gedurende de raceweekenden het potentieel niet ten volle benut. Omdat er op de testbank voor de verbrandingsmotor extra pk's zijn gevonden willen de Italianen die zo snel mogelijk op het circuit terug zien. Hiervoor zullen drie van de nog negen beschikbare tokens ingezet worden.

Mocht Ferrari doorzetten met de plannen voor Rusland, dat een circuit is dat veel vermogen vraagt, dan zal kopman Sebastian Vettel al aan zijn derde (van vijf) motor van het seizoen gaan beginnen. Toch hoeft dit voor de Duitser geen nadeel te betekenen, omdat de oude krachtbron bij vrije trainingen en op circuits als Monaco en Singapore ingezet kan worden.

Ook teamgenoot Kimi Räikkönen zal van de verbeteringen profiteren. De Fin kwam in Bahrein nog net tekort om het koploper Nico Rosberg lastig te kunnen maken.