Zus van Prince loopt helemaal binnen

En zo kan het gebeuren dat je van de een op andere dag opeens schatjehemeltje en ook nog schofterig rijk bent. Mits er niet alsnog een testament gevonden wordt, kan Tyka Nelson, de 55-jarige zus van His Royal Badness binnenkort honderden miljoenen euro's overschrijven naar haar spaarrekening.

Het werk van Prince zou zo rond de 500 miljoen dollar waard zijn. Zijn eigen vermogen van rond de 300 miljoen zal naar verwachting aankomende weken nog stijgen, want pas dode artiesten zijn traditiegetrouw altijd mateloos populair. De meneer die we tot voor kort Prince noemde, had ook net een lucratief contract afgesloten met Tidal, dat zijn muziek mag gaan streamen, zonder Brein of het Amerikaanse equivalent daarvan op zijn nek te krijgen. Nieuwe nummers zullen ook niet uitblijven; naar verluidt heeft de Minneapolis Midget nog enkele werken in de kluis liggen, die nooit zijn uitgebracht.

'De zus van' heeft niet een onbesproken levenswandel. In het verleden verkocht ze haar lichaam aan Jan en alleman om haarzelf en haar zoontjes van levensonderhoud te voorzien. De dame met het paarse haar (duh) raakte ook verslaafd aan crack. Een auto die ze van broerlief had gekregen verkocht ze om haar hobby te bekostigen. Een TV van haar kroost (Sir Montece Laeil Nelson en President LenNard Laeil Nelson) onderging hetzelfde lot.

In 2003 kickte Tyka af en pakte haar leven weer op. De relatie met haar broer verbeterde ook (Prince had weinig met geestverruimende middelen).

Net als Prince kreeg Tyka van huis uit het maken van muziek met de paplepel ingegoten. Precies zoals pappa aan de piano zat en mamma daarbij zong, zat de kleine Prince aan de piano, waarbij Tyka het zangwerk voor haar rekening nam. Ze beproefde later haar geluk op dat gebied in Los Angeles, maar slaagde er niet in een zangcarrière van de grond te krijgen. Tyka is wars van nepotisme en wilde niet haar broer gebruiken om een 'duwtje in de juiste richting' te krijgen in de muziekindustrie.

Haar verlegenheid heeft haar naar eigen zeggen in de weg gezeten. Als kind was ze zwaarlijvig en werd daar behoorlijk om gepest.

De wet in Minnesota schrijft voor dat, bij het ontbreken van een testament, alle vermogen en bezittingen eigendom worden van de meest directe familie. Prince heeft nog wat halfbroers en dito zussen, die kunnen waarschijnlijk fluiten naar de centen.