Volgende topgolfer meldt zich af voor Olympische Spelen

Opnieuw heeft een topgolfer zich afgemeldt voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. In Brazilië maakt golf na 112 jaar haar rentree op het olympisch programma, maar Louis Oosthuizen zal er niet van de partij zijn.

De Zuid-Afrikaanse nummer twaalf van de wereld liet weten dat hij zich vanwege 'familie- en planningsproblemen' bij zijn nationaal olympisch comité heeft afgemeld voor de Spelen. "Ik heb Zuid-Afrika altijd met veel trots vertegenwoordigd, dus deze beslissing heb ik zeker niet gemaakt zonder er flink over na te denken", aldus Oosthuizen in een statement.

Eerder liet ook voormalig wereldtopper Vijay Singh uit Fiji - drievoudig majorwinnaar - al weten niet naar Rio af te zullen reizen, mede uit angst voor het Zikavirus.

De Australiër Adam Scott, de mondiale nummer zeven, meldde zich eerder deze week na maanden van kritiek op het olympisch golf eindelijk officieel af. Dat leidde er overigens toe dat zwemlegende Dawn Fraser - drievoudig winnares van olympisch goud op de 100 meter vrije slag - haar landgenoot flink afbrandde in een Facebookpost"Goed om te zien dat je je land aan de kant schuift voor wat extra centen", klonk het sarcastisch.