Woedende Iraanse tennisser gaat scheidsrechter achterna

Als je semi-professioneel tennisser bent kan het wel eens gebeuren dat de scheidsrechter van dienst een beslissing maakt waar jij het niet helemaal mee eens bent. Dat overkwam de Iraniër Majid Abedini enkele dagen geleden tijdens de kwalificaties voor een futuretoernooi in het Turkse Antalya, tegen de Brit Imran Aswat. 

Als een echte Robin Haase ging de 29-jarige Abedini de discussie aan met de scheidsrechter bij een achterstand van 0-6, 0-2. Waar Haase het doorgaans beperkt tot wat rare gezichtsuitdrukkingen, een kapot racket en hier en daar een schreeuw, ging Abedini toch iets verder om zijn ongenoegen duidelijk te maken. Hij schreeuwde de longen uit zijn lijf en rende achter de inmiddels vluchtende umpire aan. De scheidsrechter wist nog net op tijd het veld te verlaten en het hek achter zich dicht te doen, waar hij vervolgens tegen een compleet buiten zinnen zijnde Abedini aankeek. 

Onacceptabel gedrag wil overigens nog wel eens een strafpuntje opleveren, maar niet geheel onbegrijpelijk werd Abedini in dit geval zelfs helemaal gediskwalificeerd. De internationale tennisbond ITF heeft inmiddels een onderzoek naar het gedrag van de heethoofdige Iraniër aangekondigd.

Abedini is verder niet bepaald een speler van naam en faam. Op enkele toernooitjes in Teheran in 2010 na speelt hij alleen maar kleine toernooitjes in Turkije, vooral in Antalya, waar hij week na week in de eerste ronde van de kwalificaties uitgeschakeld wordt. Vorig jaar moesten alleen twee Turkse tieners een keer voor hem buigen. Of hij überhaupt nog in actie zal komen na zijn opvallende optreden van enkele dagen terug valt nog maar te bezien.

Abedini gaat uit zijn plaat (Bron: YouTube)