Liefhebbers van sixties móeten naar Coachella

Vijftigers en zestigers met een hang naar muziek van vroeger kunnen er niet omheen. Het Coachella Festival dat in oktober in Indio in Californië wordt georganiseerd, heeft een uniek programma. Drie avonden achtereen treden achtereenvolgens Bob Dylan en Paul McCartney, de Rolling Stones en Neil Young, en The Who en Roger Waters (Pink Floyd) op.

Zanger Roger Daltrey van The Who bevestigde de line-up in een gesprek met het Canadese mediabedrijf Postmedia Network. Ook de manager van Neil Young zei tegen de Los Angeles Times dat de optredens van 7 tot 9 oktober doorgaan. Daltrey waarschuwde op voorhand voor de strijd om de tickets die ongetwijfeld zal losbarsten.

Hoeveel kaarten in de verkoop worden gedaan, is nog niet duidelijk. Wat ze zullen kosten, is ook nog een raadsel maar de prijs zal ongetwijfeld hoog zijn. Toen de Stones in 2012 vier keer optraden ter gelegenheid van hun vijftigjarig jubileum, zei Keith Richards dat 20 miljoen euro de band wel goed in de oren klonk.

Het zesdaagse Coachella Festival wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd. Het is goed voor ruim een half miljoen bezoekers.

Liefhebbers van sixties móeten naar Coachella
Liefhebbers van sixties móeten naar Coachella (Foto: BuzzE)