Productie Xbox 360 na ruim tien jaar beëindigd

"Achievement Unlocked: 10 Years - Thank You, Xbox 360". Met die woorden opent Phil Spencer een blogpost op xbox.com waarin hij aankondigt dat de productie van Xbox 360 gestaakt wordt. In november 2015 vierde de populaire console zijn tiende verjaardag.

De console zal nog beschikbaar zijn zolang de voorraden strekken. "Xbox 360 betekent veel voor iedereen bij Microsoft en hoewel het een mooie tijd was, begint het fabriceren van een tien jaar oud product zijn sporen te vertonen. Daarom hebben we besloten te stoppen met de fabricage. We blijven de console verkopen zolang de voorraad strekt, waarbij beschikbaarheid per land zal verschillen", aldus Spencer in de blogpost.

Dat gezegd hebbende zal Microsoft de Xbox 360 blijven ondersteunen in de nabije toekomst. Xbox Live, Deals with Gold, Games with Gold en de online store draaien gewoon door. Ook hardwareproblemen met de console blijven gewoon ondersteund worden. Er zijn recentelijk geen cijfers gepubliceerd van aantallen verkochte exemplaren, maar in het voorjaar van 2013 stond de teller op een totaal van 78 miljoen verkochte eenheden.

Sinds vorig jaar zomer werkt Microsoft aan het beschikbaar maken van Xbox 360-games voor zijn jongere broertje Xbox One via backward compatibility.