Tweede verhoor vrouw Bill Cosby vruchteloos

Camille Cosby is dinsdag voor de tweede keer aan de tand gevoeld over het vermeende seksueel misbruik van haar man Bill. Ze blijkt echter geen bruikbare informatie te hebben voor de advocaten van de aanklagers van de komiek.

In de getuigenverklaring is te lezen dat Camille geen relevante informatie heeft gedeeld. "We zijn dankbaar dat het nu voorbij is", zo staat in een statement van de advocaten van Camille en haar man. Eerder probeerden de advocaten van Bill te vermijden dat zijn vrouw in de zaak moest optreden, maar ze moest toch op komen dagen voor een verhoor. Ook een beroep om een tweede verhoor te schrappen werd niet gehonoreerd.

Een groot obstakel was echter dat Camille het recht heeft om te weigeren antwoord te geven over haar privézaken binnen haar huwelijk. De advocaat van zeven vermeende slachtoffers van Cosby kreeg daardoor wederom geen details te horen over wat Camille precies weet over de vermeende uitspattingen van haar man.

Het verhoor hoort bij de lasterzaak die de zeven vrouwen aanspanden tegen Cosby. Ze werden namelijk voor leugenaars uitgemaakt door de komiek nadat die door hen beschuldigd werd van seksueel misbruik. Behalve de lasterzaak lopen er nog enkele zaken tegen de entertainer; de zwaarst wegende is een strafzaak die Andrea Constand aanspande. Het is de enige zaak waarin het vermeende seksueel misbruik nog binnen de verjaringstermijn plaatsvond.

Tweede verhoor vrouw Bill Cosby vruchteloos
Tweede verhoor vrouw Bill Cosby vruchteloos (Foto: BuzzE)