Jeroen maakt muziekshow in Los Angeles

Jeroen van Koningsbrugge kan niet stil blijven zitten. Hij zou in Los Angeles een sabbatical van ruim een halfjaar houden, maar is toch weer aan de slag. "Ik heb het vier maanden volgehouden. Nu ben ik een muziekprogramma aan het maken in Malibu", vertelde Jeroen woensdag in de radioshow van Giel Beelen.

Jeroen krijgt de komende weken acht Nederlandse artiesten over de vloer. "Met hen ga ik in drie, vier dagen tijd een nieuw nummer schrijven. Dat gaat over een bepaalde emotie, iets dat ik heb meegemaakt of iets dat me heeft geraakt."

Nick Schilder is de eerste die naar de Verenigde Staten vliegt. "Met hem maak ik een nummer over het vaderschap", verklapte Jeroen. "We hebben allebei twee kids. Het gaat over hoe we dat combineren en het gevoel vader te zijn."

Album
Na Nick gaan ook Thomas Acda, Nicky Romero, Racoon, Waylon, Roel van Velzen, Typhoon en Gers Pardoel naar Malibu. Elk bezoek levert een nummer op, dat nadat de aflevering is uitgezonden te koop is. "En aan het einde van de rit is er een album."

Jeroens muziekprogramma, dat Jeroen in California: Songs of Life gaat heten, is vanaf 5 september te zien bij RTL 4. Dat Jeroen nu tijdens zijn sabbatical gescheiden wordt van zijn gezin, neemt hij voor lief. "Ik probeer iedere avond thuis te gaan slapen, maar soms zit ik hier tot diep in de nacht. Mijn vrouw heeft dit programma gek genoeg verzonnen, dus ik kan haar de schuld geven."

Jeroen maakt muziekshow in Los Angeles
Jeroen maakt muziekshow in Los Angeles (Foto: BuzzE)