Betogers opgepakt bij Capitool in Washington

Meer dan driehonderd demonstranten zijn maandag gearresteerd bij het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington. De betogers waren samengekomen bij het parlementsgebouw om hervormingen te eisen in het verkiezingssysteem, en de manier waarop politici campagne voeren. Ze hekelen de rol die geld speelt in Amerikaanse verkiezingen.

Het was niet het eerste protest bij het Capitool. De Capitol Police, die belast is met de beveiliging van het gebouw, zei tegen politiek dagblad The Hill dat de afgelopen dagen 1240 mensen zijn aangehouden. De meeste arrestanten zijn aangeklaagd wegens onwettige samenscholing en obstructie. Onder de arrestanten zijn onder anderen actrice Rosario Dawson en voormalig Democratisch presidentskandidaat Lawrence Lessig.

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders heeft zich achter de protesten geschaard. Hij zei vorige week op Twitter dat "Amerikanen begrijpen dat onze regering wordt gedomineerd door het grote geld". "Blij om te zien dat mensen in actie komen om de democratie te herstellen."

Betogers opgepakt bij Capitool in Washington
Betogers opgepakt bij Capitool in Washington (Foto: ANP)