Snookeraar O'Sullivan wacht sanctie na gewonnen wedstrijd

Ronnie O’Sullivan heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker. O’Sullivan won met 10-7 van David Gilbert. Het meest opmerkelijke gebeurde echter achteraf. The Rocket weigerde om de pers te woord te staan.

O’Sullivan begon de tweede sessie met een 6-3 voorsprong. Gilbert pakte de eerste twee frames, maar O'Sullivan zette mede door een break van 101 het verschil weer op drie. Het werd 9-7 en met een break van 72 boekte de vijfvoudig wereldkampioen zijn plek in de tweede ronde. O'Sullivan weigerde na afloop zowel een kort interview te doen bij de BBC, als te verschijnen op de persconferentie voor de overige pers. World Snooker heeft al laten weten dat dit O'Sullivan op een sanctie te komt te staan. The Rocket komt in de tweede ronde uit tegen de winnaar van het duel tussen Barry Hawkins of Zhang Anda.

Ook Mark Williams staat in de tweede ronde. Hij won met 10-4 van Graeme Dott. Zondag werden er nog twee geplaatste twee uitgeschakeld. Shaun Murphy en Stephen Maguire werden respectievelijk uitgeschakeld door Anthony McGill en Alan McManus. 

John Higgins staat er goed voor om de tweede ronde te halen. Hij won vanmorgen in de eerste sessie zeven van de negen frames tegen Ryan Day. 

Programma WK Snooker - 18 april
20.00 uur Ricky Walden 4 v 5 Robbie Williams (tweede sessie)
20.00 uur Michael White 4 v 5 Sam Baird (tweede sessie)

19 april
8 10:00 Neil Robertson v Michael Holt (eerste sessie)
16 10:00 Mark Selby 7 v 2 Robert Milkins (tweede sessie)
4 14:30 John Higgins 7 v 2 Ryan Day (tweede sessie)
13 14:30 Mark Allen v Mitchell Mann (eerste sessie) 
8 19:00 Neil Robertson v Michael Holt (tweede sessie)
11 19:00 Barry Hawkins v Zhang Anda (eerste sessie)