Blote navels taboe op Delftse school

Het Stanislascollege in Delft heeft leerlingen gewaarschuwd dat te korte rokjes, broeken en truitjes in de klas niet mogen. Ouders hebben een brief gekregen over "ongepaste" kleding op school.

Directe aanleiding was een aantal meisjes dat vorige week, op de eerste warme dag van het jaar, in naveltruitjes naar school kwamen. Leerkrachten stoorden zich daaraan en spraken de meisjes aan.

In de brief naar de ouders schrijft de school geen kleding te willen zien "zoals deze wordt gedragen op het strand of bij het uitgaan". Leerlingen die niet correct gekleed gaan worden naar huis gestuurd om iets anders aan te trekken, volgens de directie.

Ouders van leerlingen zijn verbaasd over de brief en dachten eerst aan een verlate 1-aprilgrap. Maar directeur Fons Loogmans van de school bevestigt het. "Wij zijn een werkgemeenschap en daar hoort gepaste kleding bij. Zo staat het ook omschreven in het leerlingenstatuut."

Loogmans vertelt ook dat het vaker voorkomt dat leerlingen worden aangesproken op hun kleding. "Dat gaat meestal persoonlijk. Maar we vonden het geen kwaad kunnen ook de ouders er nog eens op te wijzen.''