Rechter: Idols-auditie was ronduit slecht

Een kandidaat in de talentenshow Idols heeft van de rechter ongelijk gekregen. De jongen, de 21-jarige Mostafa, kwam niet best over in de auditierondes en had geëist dat het fragment niet werd uitgezonden.

Volgens de deelnemer heeft producent Blue Circle hem veel te negatief geportretteerd, ook door de slechtste fragmenten achter elkaar te zetten. Bovendien vond hij het oordeel van de jury onnodig hard. Daardoor is een onjuist en heel negatief beeld van hem neergezet. Uitzenden van die beelden zou zijn toekomstige muzikale carrière kunnen schaden, vindt de jongen.

De rechtbank veegt die argumenten van tafel. In de maandag gepubliceerde uitspraak staat dat na het bekijken van beelden "geen andere conclusie kan worden getrokken dan dat de auditie ronduit slecht was". De reacties van de jury waren hard, "maar niet oneerlijk of onjuist".

Contract
Bovendien heeft de deelnemer toestemming gegeven voor gebruik van de beelden. Alle kandidaten moeten een contract tekenen. Dat tekenen betekent niet zonder meer dat opnames altijd mogen worden uitgezonden, er kunnen "bijzondere, zwaarwegende" omstandigheden zijn. Maar dat is in deze zaak niet het geval, vindt de rechter.

Of de beelden slecht zijn voor de carrièrekansen van de jongen is iets waarmee hij zelf rekening had moeten houden.

De uitzending was op woensdag 23 maart. 

Rechter: Idols-auditie was ronduit slecht
Rechter: Idols-auditie was ronduit slecht (Foto: BuzzE)