Bertens brengt Fed Cup-team weer op voorsprong

Nog steeds is een grote stunt mogelijk in de halve finale van de Fed Cup. De Nederlandse dames hebben aan de hand van Kiki Bertens een 2-1 voorsprong genomen tegen Frankrijk. Bertens versloeg de Franse kopvrouwe Kristina Mladenovic met 7-5 en 6-4.

Bertens had eigenlijk, net als gisteren in haar eerste duel, de hele wedstrijd de overhand. Ze brak vroeg de service van de nummer 28 van de wereld en kwam op 5-4 voor. Ze wist het echter in eerste instantie niet uit te serveren, waarna het na een nieuwe break in de twaalfde game wel lukte.

In de tweede set nam Bertens, de nummer 96 van de wereld, een snelle 4-0 voorsprong en kwam de overwinning dichtbij. Op 5-1 mistte ze haar eerste wedstrijdpunt, zag Mladenovic nog terugkomen tot 5-4, maar het tweede punt voor de wedstrijd was wel raak. Door deze overwinning staat Bertens nog op veertien overwinningen uit vijftien singlepartijen in de Fed Cup, een ongekende statistiek.

Straks wordt de vierde enkelpartij gespeeld. Daarin neemt Arantxa Rus de plek in van Richel Hogenkamp. Onbekend is nog of de Fransen Caroline Garcia of Alize Cornet laten spelen. Mocht Frankrijk dat duel winnen, dan zal er later op de dagen een beslissend dubbelspel worden gespeeld.