Korfbaltitel TOP na thriller

TOP heeft voor de derde keer in clubhistorie de nationale titel in het korfbal veroverd. In de finale werd vanavond PKC na een thriller met 24-22 verslagen.

De finale werd voor het eerst in jaren niet in Ahoy gespeeld, ditmaal was de Ziggodome het decor. De finalisten waren dezelfde als de voorgaande twee jaar. In 2014 was TOP de beste, vorig jaar won PKC. In de eerste helft leek vandaag PKC wederom op weg naar de titel. De ploeg uit Papendrecht bleef in het reguliere seizoen ongeslagen en nam ook vandaag al snel een comfortabele voorsprong. Via 7-2 en 11-8 kwam de ruststand uit op 17-13.

In de tweede helft ging het een stuk moeizamer voor PKC en kwam TOP punt voor punt dichterbij. Het werd 17-16 en daarna 18-18. Daarna namen de Sassenheimers voor het eerst een voorsprong maar ook die werd niet vastgehouden. Het werd 22-22, maar toen TOP met nog een minuut te spelen de 22-23 scoorde bleek dat de beslissing. PKC slaagde er in daaropvolgende aanval niet in te scoren en toen TOP met nog 20 seconden te gaan zelf mocht gaan aanvallen was de wedstrijd beslist. Via een vrije worp werd de eindstand bepaald op 24-22.

Vreugde bij de spelers van TOP na de overwinning. (PRO SHOTS /  Martijn Buskermolen)