Zege United veroordeelt Aston Villa tot degradatie

Manchester United kende thuis tegen Aston Villa een makkelijke middag. De ploeg van Louis van Gaal won desondanks maar met 1-0. Aston Villa is daardoor officieel gedegradeerd.

Al snel was duidelijk dat Aston Villa, de hekkensluiter, niet opgewassen was tegen Manchester United. Het spel speelde zich in het eerste halfuur constant af op de helft van de bezoekers. Dat er niet gescoord was, mocht United zich aanrekenen; telkens ontbrak het aan de juiste eindpass.

Na 31 minuten kwam dat doelpunt dan toch. Marcus Rashford schoot tegendraads raak uit een voorzet van Antonio Valencia vanaf rechts. Rashford had zijn productie kunnen verdubbelen, maar kwam na rust net tekort bij een voorzet van Memphis Depay.

Dat het lang bij 1-0 bleef was te wijten aan de precisie bij de ploeg van Louis van Gaal. Manchester had namelijk 70 procent balbezet, Aston Villa had helemaal niets te vertellen en kwam niet tot een noemenswaardige kans. Aan United-kant kregen Marouane Fellaini, Juan Mata en Depay kansen op de 2-0.

In het laatste halfuur sloeg de gemakzucht toe. Dat kostte United nog bijna de kop. Aston Villa kreeg in de laatste tien minuten nog drie goede kansen om gelijk te maken. Tweemaal stond David De Gea op de juiste plek, één keer voorkwam de paal een gelijkmaker. Memphis had in de slotminuut de 2-0 alsnog op zijn voet, maar raakte de paal.

Voor United betekent de zege dat de ploeg nog volop meedoet om de Champions League-plekken. Voor Aston Villa is degradatie uit de Premier League na deze nederlaag een feit. Het was voor het eerst sinds het ontstaan van de Premier League (1992) dat Villa degradeerde.

Spelers Aston Villa teleurgesteld na degradatie uit Premier League (Pro Shots/Action Images)